Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nog circa 40 hectare voor verkoop aan tuinders beschikbaar

Verkoop 4 hectare grond in Glastuinbouwgebied Bergerden

Nu tegen het einde van het jaar is het glastuinbouwproject Bergerden weer gelukt een tuinder aan zich te binden. Het betreft het potplantenbedrijf Jabroplant te Bemmel. Jabroplant neemt 4 hectare grond af en zal in het vroege voorjaar van 2010 starten met de bouw van 2 hectare glas.

Jabroplant had al enige tijd haar oog laten vallen op Bergerden maar door de huidige lage rentestand en het vertrouwen dat de economie zich gaat herstellen heeft men de knoop doorgehakt en 4 hectare grond aangekocht. Jabroplant gaat water afnemen uit de gietwaterplas en sluit zich aan bij het Gietwaterbedrijf Bergerden. De energievoorziening gaat men zelf volledig onafhankelijk van het collectief Bergerden, verzorgen. Jabroplant wil zelf op het gewenste moment gas kunnen inkopen en/of elektriciteit verkopen.

Naast de bouw van de kas zal ook direct gestart worden met de realisatie van de bedrijfswoning. Jabro wil tegen het einde van het jaar 2010 de kas in gebruik nemen. Op dit moment is Bergerden nog in overleg met een aantal tuinders over mogelijke verkoop van grond. Verkoop van deze gronden zal in de loop van 2010 haar beslag krijgen. Op dit moment is er circa 40 hectare grond voor verkoop aan tuinders beschikbaar.

Publicatiedatum: