Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rabobank sponsort Europese Raad voor jonge boeren en tuinders

Met ingang van afgelopen donderdag sponsort de Rabobank de Europese Raad voor jonge boeren en tuinders (CEJA). Daarmee ondersteunt de bank de belangenbehartiging van meer dan 1 miljoen jonge boeren en tuinders in heel Europa.
We zijn er trots op CEJA's sponsor te zijn,” zei Caroline Steenvoort, hoofd van de Europese Retail Ontwikkeling van de Rabobank. “Rabobank is betrokken bij de financiering van de wereldwijde voedselproductie en agribusiness en het is voor ons dan ook erg belangrijk om een professionele partner als CEJA te hebben met wie we kennis over landbouw kunnen uitwisselen en kunnen praten over thema's als maatschappelijk verantwoord ondernemen. Beide organisaties passen daarom heel goed bij elkaar."

Volgende generatie jonge boeren en tuinders

CEJA komt op voor de belangen van één miljoen Europese jonge boeren en tuinders binnen het Europese politieke besluitvormingsproces. “CEJA heeft goede verhoudingen met belangrijke spelers in de food en agribusiness. Ons partnerschap met de Rabobank zal kennisuitwisseling bevorderen wat heel waardevol is voor onze organisatie", zei Joris Baecke.

Food en agribusiness Principes

Met het tekenen van het sponsorcontract wees Thomas Ursem, bij de bank internationaal verantwoordelijke voor Maatschappelijk Ondernemen, op de principes van de bank met betrekking tot Food en Agribusiness. Deze worden over de hele wereld met klanten en aandeelhouders besproken.

"Het is duidelijk dat de voedsel- en agribusiness keten alleen duurzamer kan worden als alle betrokken partijen, waaronder banken, klanten, leden en aandeelhouders, hun krachten bundelen en samenwerken. Daarom heeft Rabobank vijf principes voor Food & Agribusiness opgesteld. Het aangaan van een duurzame relatie met onze cliënten zodat zij voorlopers in hun sectoren worden is een van onze belangrijkste doelstellingen wanneer we deze principes met hen, maar ook met organisaties als CEJA bespreken", zei hij. “Landbouw en klimaatverandering zijn onderwerpen die ook hoog op onze agenda staan”, zei Joris. “In de maanden voorafgaand aan de Klimaattop in Kopenhagen heeft onze organisatie onze voorstellen voor aanpassing aan en tegengaan van klimaatverandering al besproken met de Europese Raad, het Europese Parlement, de Commissie en andere belanghebbenden. We vinden dat de landbouwsector in de onderhandelingen betrokken moet worden want het kan een belangrijke rol spelen in het terugdringen van de uitstoot en het produceren van energie”.

Bij de afsluiting van de bijeenkomst zei Joris dat dit partnerschap met de Rabonbank een belangrijke stap is in de ontwikkeling van CEJA. “Europese jonge boeren en tuinders moeten hun ondernemerschap ontwikkelen en zoeken naar business partners. Partners die hen kunnen voorzien van specifieke kennis, steun en input om duurzame productie mogelijk te maken. Als vertegenwoordiger van deze ondernemers moet CEJA dat ook doen. Dit partnerschap met de Rabobank geeft ons toegang tot de kennis die de Rabobank heeft op het gebied van de food & agribusiness terwijl CEJA de standpunten van een miljoen jonge Europese boeren en tuinders over belangrijke agrarische onderwerpen met de bank kan delen."

Bron: Najk
Publicatiedatum: