Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Cosmopolia RZ snel op gewicht en altijd fris"

In 2008 deed Wim Van Bulck een eerste proef met Cosmopolia RZ. Het ras beviel prima, zodat het dit jaar zijn hoofdras voor de zomer werd. Ook op grote schaal doet hij het goed, zowel in teeltgemak als in oogstzekerheid. "Cosmopolia groeit heel makkelijk royaal.""Cosmopolia heeft vrij dikke, harde bladeren", vertelt Wim. "Daardoor komt het ras snel op gewicht. Ik heb plantingen meegemaakt die soms wel 2 tot 3 dagen sneller waren dan een naastgelegen vergelijkingsras.” Door het dikke en grote blad kan Cosmopolia ook wat beter water verdragen, vergeleken met bijvoorbeeld Alexandria RZ. "De eerste week geef ik dan ook vlot water, om zijscheutjes te voorkomen, want daar hadden andere telers wel eens last van." De kwaliteit is de gehele periode goed gebleven. “Vaak zie je ergens wel een randje ontstaan maar bij Cosmopolia niet: die oogt altijd fris. En daarbij komt nog eens de resistentie tegen slawortelluis én ik heb geen enkel teken van meeldauw gezien."

Goed houdbaar

Ook de afnemers van Wim zijn tevreden. "Cosmopolia heeft een klein snijvlak, dat zien ze graag op de veiling. En ook in de houdbaarheidsproeven komt het ras standaard goed uit de bus.” Voor volgend jaar heeft Cosmopolia zijn plekje dan ook al weer verdiend. “Dan zal ik weinig anders doen, en ook weer voor een krijtlaag op de kas kiezen. Dan is het ras zeer gemakkelijk te telen."

Bron: Seeds & Services Kassla, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: