Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van der Arend plaatst nieuwe Priva Connext procescomputer bij PTC+ in Ede

Donderdag 10 december is op de Tuinbouw Vakbeurs in Venlo het contract voor de levering van de nieuwe Priva Connext procescomputer ondertekend door PTC+, Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) Wageningen, van der Arend Tuinbouwtechniek en Priva. Deze procescomputer is een onderdeel van de nieuwe praktijkleeromgeving Gewas Groei Omstandigheden, die bij PTC+ in Ede wordt gerealiseerd.

De internationale studenten van de studierichting International Horticulture & Marketing van VHL in Wageningen maken tijdens hun opleiding voor een groot gedeelte gebruik van de faciliteiten van PTC+ in Ede. De laatste jaren is een intensieve samenwerking ontstaan waarbij de studenten wekelijks in de kassen van PTC+ te vinden zijn.

De studenten telen zelfstandig een gewas en krijgen daarbij ondersteunende trainingen. De komende jaren willen VHL en PTC+ theorie en praktijk verder integreren. De levering van de Priva Connext procescomputer met bijbehorende regelingen is hierin een belangrijk stap vooruit.

Door gebruik te maken van de mogelijkheden die de Priva Connext procescomputer biedt, krijgen de studenten sneller inzicht in het ingewikkelde proces van fotosynthese en gewasgroei. Het grote aantal sensoren dat in de kas geplaatst wordt, laat de studenten zien hoe de plant reageert op verschillende groeiomstandigheden. De studenten kunnen hiermee experimenteren en grenzen opzoeken. De verzamelde gegevens uit de kas van PTC+ kunnen verder worden geanalyseerd en zijn de basis voor de theorielessen in Wageningen. Alle gegevens zijn digitaal en op afstand oproepbaar. Omdat Priva actief is in vele landen is het voor de verschillende internationale studenten van VHL mogelijk om vergelijkingen te maken tussen de groeiomstandigheden van de kassen van PTC+ in Ede met groeiomstandigheden in hun eigen thuisland.

De nieuwe voorzieningen bij PTC+ in Ede zijn mogelijk gemaakt door een subsidie van LNV in het kader van de nieuwe regeling box3 Praktijkleergelden. Eind januari wordt de Priva Connext procescomputer geïnstalleerd door van der Arend Tuinbouwtechniek. Van der Arend is sinds 1990 een van de vaste installateurs bij PTC+. Het lesmateriaal wordt door de genoemde partners gezamenlijk ontwikkeld. Alle middelbare en hogere plantopleidingen in Nederland kunnen van de nieuwe Priva Connext bij PTC+ gebruik maken.
Publicatiedatum: