Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik ben voor een écht eko-product"

Dirk Houweling bouwde oorlogsvliegveld om tot grootste paprikateeltbedrijf VK

Tholen - Dirk Houweling van Tangmere Airfield Nurseries kwam gisteren op de themabijeenkomst van Monsanto vertellen hoe zijnbedrijf omgaat met duurzaamheid. Houweling was tot eind jaren '80tuinder in Bleiswijk en kocht toen een oorlogsvliegveld in het VerenigdKoninkrijk wat hij ombouwde tot het grootste paprikaproductiebedrijfvan het land. Hij teelt inmiddels ook paprika's in Spanje op substraat ineen glazen kas van 12 hectare. Het bedrijf houdt de productie,verpakkingen verkoop in eigen hand en heeft belangen in een exportbedrijf in hetWestland. In het seizoen koopt hij paprika's bij in Nederland en België, en in de winter in Israël en Egypte.


Dick Houweling

Duurzaamheid is een speerpunt in het beleid van Tangmere AirfieldNurseries. Zo houdt het bedrijf de omgeving buiten de kas zo natuurlijkmogelijk door niet te spuiten, tot december niet te maaien envogelkooien neer te zetten. "Maar we blijven als tuinbouw eenimagoprobleem hebben. Heel veel mensen denken dat we, weet ik niethoeveel, blijven spuiten", constateerde Houweling, die binnen zijnbedrijf veel controles laat uitvoeren op het import-product."Duurzaamheid is nodig om de consumenten te mogen blijven bedienen!"


Bedrijven in Verenigd Koninkrijk en Spanje

Houweling heeft zelf een analist in huis, die analyseert wat er waarverkocht wordt. Die constateerde onder meer dat er in hartje Londen enBirmingham meer dan gemiddeld biologische producten worden verkocht. Een gedeelte van de kas van Houweling bestaat uit biologischeproductie. "Ik ben voor een écht eko-product", betoogde Houweling. "Ikben blij met een duidelijke scheiding tussen bio en conventioneel. Ikvrees dat het met bio heel snel over is als er een tussenproduct komt.Ik vraag me af of een consument daar meer voor wil betalen!"

Voor meer informatie:
www.tangmere.co.uk