Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprikateler Ies Bos geeft gastcollege aan leerlingen voorgezet onderwijs

In het kader van project van zaad tot tomaat en van plant tot klant, geïnitieerd door programmamanager Carla van Oosten van het SOB Oostland, heeft Ies Bos, mededirecteur van paprikakwekerij Bos van de Wilgenlei uit Bleiswijk een gastcollege gegeven aan leerlingen van het Stanislascollege te Pijnacker meldt de Heraut.

De 110 leerlingen hebben die ochtend van alles te horen gekregen over het ontstaan van het bedrijf, met hoeveel mensen er gewerkt wordt, en natuurlijk werden de beroepen binnen het bedrijf belicht. Ies Bos vertelde de leerlingen wat het kost om een paprika op de markt te brengen en hoe er met biologische bestrijdingsmiddelen gewerkt wordt. De leerlingen kregen de kans om met behulp van een microscoop verschillende insecten te bekijken.

Bos promoot samen met een groep paprikakwekers momenteel de "snackpaprika".
De paprikakweker nodigde de leerlingen dan ook uit het bedrijf van dichtbij te komen bekijken. De leerlingen bedankte hem hartelijk voor het gastcollege, waarbij hij ze een zakje snackpaprika's meegaf om te proberen.

bron: heraut-online.nl
Publicatiedatum: