Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

West-Brabantse telers krijgen 1,6 miljoen voor aanleg gasleiding

Telers in West-Brabant krijgen samen 1,6 miljoen euro als vergoeding voor de aanleg van een gasleiding in hun gebied. De uitkering ligt acht tot tien keer hoger dan de wettelijke basisvergoeding. De nieuwe leiding is 33 kilometer lang en verbindt industriegebied Moerdijk en de Amercentrale in Geertruidenberg met elkaar. Opdrachtgever is het energiebedrijf Essent. Een aantal boeren ging niet akkoord met de zakelijke vergoeding die in dit soort zaken gebruikelijk is. Zij voerden met hulp van de ZLTO diverse processen, tot aan de Raad van State toe.

Er kwam pas een doorbraak toen de rechtbank in Breda akkoord ging met het inschakelen van een mediator. Dit bracht de partijen na vijf jaar procederen bij elkaar. De overeengekomen vergoeding komt ten goede aan alle 82 boeren, die de leiding in hun grond krijgen. Ook de boeren die al met het eerste voorstel van Essent akkoord waren gegaan, profiteren van de overeenkomst. De ZLTO-afdelingen Moerdijk en Drimmelen worden betrokken bij de verdeling van het geld. als vergoeding voor de aanleg van een gasleiding in hun gebied.

De uitkering ligt acht tot tien keer hoger dan de wettelijke basisvergoeding. De nieuwe leiding is 33 kilometer lang en verbindt industriegebied Moerdijk en de Amercentrale in Geertruidenberg met elkaar. Opdrachtgever is het energiebedrijf Essent. Een aantal boeren ging niet akkoord met de zakelijke vergoeding die in dit soort zaken gebruikelijk is. Zij voerden met hulp van de ZLTO diverse processen, tot aan de Raad van State toe.

Er kwam pas een doorbraak toen de rechtbank in Breda akkoord ging met het inschakelen van een mediator. Dit bracht de partijen na vijf jaar procederen bij elkaar. De overeengekomen vergoeding komt ten goede aan alle 82 telers, die de leiding in hun grond krijgen. Ook de telers die al met het eerste voorstel van Essent akkoord waren gegaan, profiteren van de overeenkomst. De ZLTO-afdelingen Moerdijk en Drimmelen worden betrokken bij de verdeling van het geld.

Bron: ZLTO
Publicatiedatum: