Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe introducties Agrarische Unie en Dacom

Veel interesse in vochtsensor en beregeningsplannerMet het motto 'Meer met Minder is tijdens' de kennisbijeenkomsten van Agrarische Unie onder grote belangstelling de beregeningsplanner van Dacom geïntroduceerd. De aanwezige telers waren bijzonder geïnteresseerd in de nieuwe techniek. Door de beregeningsplanner en vochtsensor krijgt men op een praktische wijze meer kennis in de vochtvoorziening van bodem. Telers kunnen daardoor efficiënter en zelfs in veel gevallen goedkoper beregenen.

Door een goed inzicht kan de teler op tijd en vooral adequaat beregenen. Arjan Feenstra van Agrarische Unie gaf aan, dat er in de praktijk te vaak of juist te weinig wordt beregend met teveel of te weinig water. "Dit gebeurt vaak op gevoel, met als gevolg dat er teveel kosten gemaakt worden en de opbrengsten lang niet altijd positief beïnvloed wordt", aldus Feenstra bij de presentatie. Volgens Feenstra kan het gebruik van de vochtsensor al gauw uit: "efficiënt beregenen levert bijvoorbeeld in pootgoed 100 tot 200 euro besparing en opbrengstverhoging op."

Door het meten van het vochtgehalte in de bodem heeft de teler ten allen tijde inzicht in de vochthuishouding van het perceel. Deze gegevens worden verwerkt in het communicatiesysteem MasterLink. Aan de vochtsensor is een beregeningsmodule gekoppeld waarin de teler kan zien hoe het gewas zich ontwikkeld in de bodem, en of deze over voldoende vocht beschikt, en of het nodig is om te beregenen.Voor meer informatie:
Daniëlle Bosscher
Agrarische Unie
Tel: 0527 -631473
Fax: 0527-631490
www.agrarische-unie.nl
Publicatiedatum: