Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beetle Eater zuigt aspergegewas schoon

De Beetle Eater, een Canadese stofzuiger die insecten uit gewassen verwijdert, biedt perspectieven bij de beheersing van de aspergekever. Oriënterende proeven van Wageningen UR laten zien dat met een of twee keer door het aspergegewas rijden een afname van 80-100% kevers te halen is. Echter, in 2008 was de populatie aspergekevers erg klein – waarschijnlijk door de koude zomer – waardoor een goede beoordeling niet mogelijk was. Vervolgonderzoek in 2009 moet aantonen of de Beetle Eater de verwachtingen van 2008 kan waarmaken.

Een voordeel van het werken met de Beetle Eater is dat hij niet specifiek tegen één plaag werkt, maar een groot aantal plagen kan opzuigen die niet te vast aan de plant zitten. Nadeel is dat de methode maar kort werkt, zodat men de stofzuiger regelmatig moet inzetten. Omdat de stofzuiger zwaar is kan bij regelmatig gebruik grondverdichting ontstaan.

Voor meer informatie:
Rob van den Broek
PPO Wageningen UR
www.biokennis.nl
Publicatiedatum: