Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwste trots van Rijk Zwaan

Proefkas voor hogedraadteelt met belichting

Met een oppervlakte van 900 m2 en een poothoogte van ruim 6 meter is het de nieuwste trots van Rijk Zwaan: een moderne komkommerkas voor rassenproeven hogedraad. Compleet met belichting. Momenteel worden hier 70 nieuwe kruisingen getest. Doel van deze nieuwste investering is duidelijk: het ontwikkelen van het beste komkommerras voor de hogedraadteelt onder belichting.

In de kas staan naast 20 gangbare rassen vele nieuwe kruisingen die op de voet worden gevolgd. Medewerkers van Rijk Zwaan beoordelen dagelijks de productie, arbeidsvriendelijkheid, kwaliteit, gevoeligheid voor meeldauw, broeikoppen en splijtkoppen. Wij geloven dat er meer mogelijk is en willen de tuinder rassen met een hoger rendement bieden.

De kas is dusdanig ingericht dat er jaarrond proeven geteeld kunnen worden. In de kas werd op 24 november geplant met een dichtheid van 1,7 planten per m². Later werd deze dichtheid verhoogd naar 2,6 stengels per m² en ruim voor de kerst oogstten de medewerkers de eerste vruchten! Tijdens de productieperiode brandt de (standaard)belichting 20 uur per dag met een intensiteit van 15.000 lux. Naast deze belichte proeven, blijven ook de onbelichte hogedraadproeven gewoon doorgang vinden.

Bron: Seeds & Services Komkommer, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: