Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PD: Geen besmetting Clavibacter bij Western Seed

Enige tijd geleden onderzocht de Plantenziektenkundige Dienst een bladmonster uit een kas met tomatenrassen in ontwikkeling. Uit de eerste laboratoriumresultaten bleek dat het monster mogelijk besmet was met Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis. Op basis van deze voorlopige diagnose werden maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan. Met behulp van aanvullend onderzoek is nu vastgesteld dat er geen sprake is van besmetting met Clavibacter. Dit wordt bevestigd door de extra bemonstering en toetsing die is uitgevoerd.

De definitieve conclusie van de PD is dat in de kas van het betreffende bedrijf – Western Seed – geen besmetting is aangetroffen. Er is dan ook geen risico op verspreiding geweest in de afgelopen periode. Inperkende maatregelen zijn per heden ingetrokken. Van de betreffende kas mag iedere partij tomatenzaad op de normale wijze in het verkeer gebracht worden.

Bron: PD
Publicatiedatum: