Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fusie tuinbouwcoöperaties Horticoop en Lent

Coöperatie Horticoop u.a. en Coöperatief Koninklijk Tuinbouwcentrum Lent u.a. gaan per 1 januari 2009 fuseren. De ledenraad van Horticoop en de leden van Lent hebben hiermee op 8 december ingestemd. Beide bedrijven zijn actief in de tuinbouwtoelevering. Lent heeft zich bovendien ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming op het gebied van productie en vermarkting van potgrond en andere groeisubstraten middels haar dochters Lentse Potgrond B.V. en Slingerland Potgrond B.V. Een sterk punt hierbij is dat deze bedrijven een belangrijke grondstof kunnen verkrijgen uit een eigen veenveld in Zweden. Lent is tevens eigenaar van een keten van groothandels voor bloemisterijbenodigdheden. Onder de naam Alfora exploiteert zij deze in Nederland en België.

Horticoop is een grote tuinbouwtoeleverancier met een belangrijke technische afdeling en is tevens sterk gefocust op internationale markten middels diverse buitenlandse vestigingen en agentschappen. De recente acquisitie van Mardenkro B.V. met haar innovatieve schermmiddelen voor de tuinbouw is veelbelovend en past in de strategie van toegevoegde waarde voor de coöperatie, haar leden en klanten.
Op een aantal van haar Nederlandse vestigingen exploiteert Horticoop Welkoop vestigingen waar verkoop aan de particulier plaatsheeft.

De naam van de nieuwe organisatie is Coöperatief Tuinbouwcentrum Horticoop u.a. waarvan het hoofdkantoor zal zijn gevestigd te Bleiswijk. De activiteiten op het gebied van de tuinbouwtoelevering en techniek worden ondergebracht in de werkmaatschappij Horticoop B.V. en vanuit deze B.V. worden de activiteiten van de overige B.V.´s. aangestuurd. De geconsolideerde omzet zal ca. 235 miljoen euro bedragen. Verwacht wordt, dat het personeelsbestand kan worden gereduceerd tot ca. 470 FTE.

De voorzitter van het bestuur van de coöperatie wordt de huidige voorzitter van Horticoop Theo Ammerlaan. Zijn plaatsvervanger en vicevoorzitter is Erik Janssen – Froidbise, de huidige voorzitter van Lent. Het bestuur is samengesteld uit bestuursleden van Lent en Horticoop en zij vormen tevens de raad van commissarissen bij Horticoop B.V. (personele unie). De raad van commissarissen wordt uitgebreid met twee externe commissarissen (niet-leden). De ledenraad van de coöperatie wordt uit vijf landelijke districten samengesteld.
Het bestuur is ervan overtuigd dat de fusie haar leden, klanten en de organisatie betere mogelijkheden geeft voor de toekomst. Door de fusie wordt ingespeeld op marktontwikkelingen waardoor meer zekerheden ontstaan.

De directievoering komt in handen van de huidige directeur van Lent Igo Janssen (algemeen en commercieel directeur) en Wim van Os van Horticoop (directeur financiën, P&O e.d). De huidige algemeen directeur van Horticoop, Adrie Louwerse, maakt gebruik van de VUT en is tijdelijk nog beschikbaar voor de afronding van het boekjaar 2008 en overdracht aan de nieuwe directie. Voor de organisatiestructuur van Horticoop BV is gekozen voor de huidige structuur van Horticoop u.a.
Publicatiedatum: