Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlandse LED-leverancier wint prestigieuze prijs

World Economic Forum roept Lemnis Lighting uit tot 'Technology Pioneer 2009'

Het World Economic Forum heeft vandaag het Nederlandse bedrijf Lemnis Lighting uitgeroepen tot ‘Technology Pioneer 2009’. Lemnis Lighting is één van de bedrijven in de wereld die zich vanaf vandaag zo mag noemen. Lemnis Lighting is bekroond voor haar prestaties op het terrein van energiezuinige LED verlichting en voor haar duurzame bedrijfsmodel om mondiale problemen die met huidige beschikbare alternatieven niet kunnen worden opgelost, aan te pakken. Het tegengaan van energieverspilling en klimaatverandering is bij Lemnis Lighting het uitgangspunt.

The World Economic Forum’s Technology Pioneers Award bekroont bedrijven die koplopers zijn op het gebied van technologie en innovatie. De benoeming van Lemnis Lighting tot Technology Pioneer betekent een erkenning van haar prestaties in het ontwikkelen van duurzame verlichtingsoplossingen, die een verstrekkende invloed kunnen hebben op het positief functioneren van bedrijfsleven en maatschappij.
 
Lemnis Lighting’s bekroning tot Technology Pioneer is het resultaat van een streng mondiaal selectieproces. Het World Economic Forum ontving vele nominaties, die door een groep van 44 internationale technologie experts zijn beoordeeld. De winnaars van 2009 zijn afkomstig uit 15 landen wereldwijd. Als winnaar van de Technology Pioneers Award, bevindt Lemnis Lighting zich in het selecte gezelschap van eerdere winnaars als Amyris Biotechnologies, Dr Reddy Laboratories, Google, Gridpoint, Infosys, Kaspersky Lab, Mozilla Corporation en Nanosolar.

"Wij feliciteren Lemnis Lighting als een van de 34 geselecteerde Technology Pioneers met hun opmerkelijke prestaties en heten ze welkom binnen het World Economic Forum. Tijdens deze moeilijke tijden zijn wij ervan overtuigd dat de technologie die ontwikkeld wordt door dit soort visionaire bedrijven zal bijdragen aan een nieuwe groeigolf, die gekenmerkt zal worden door innovatief ondernemerschap", aldus André Schneider, Managing Director en Chief Operating Officer van het World Economic Forum.

"Wij zijn bij Lemnis Lighting buitengewoon vereerd dat wij zijn bekroond door het World Economic Forum voor onze inspanningen om industriële modellen zo aan te passen dat de CO2 uitstoot wordt verminderd,” aldus Frans Otten, Chairman van Lemnis Lighting. “Wij proberen de grenzen te verleggen in de duurzame verlichtingstechnologie en zullen ons consequent blijven inspannen om klimaatverandering tegen te gaan. Ons bedrijfsmodel is geënt op het delen van onze technologie met lange termijn partners in verschillende regio’s wereldwijd."

De Technology Pioneers 2009 zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het World Economic Forum Annual Meeting 2009 in Davos-Klosters in Zwitserland, van 28 januari tot 1 februari, en aan de Annual Meeting of the New Champions die wordt gehouden in Dalian, China in September 2009. Daarnaast worden zij betrokken bij andere initiatieven van het Forum.

Voor meer informatie:
Jeroen van Velzen
Lemnis Lighting
Het Zuiderkruis 15
5215 MV 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6120300
Fax: 073-6139119
Mob: 06-51163804
www.lemnislighting.com
Publicatiedatum: