Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel de Rijk uit Maarssen:

"Sintia is een geweldige zomersla"

"Een collega raadde me Sintia RZ aan. Dat was een goed advies, want het is een heel frisse, oogstzekere zomersla die een mooie omvang heeft en die je zonder fratsen kunt telen. Volgend jaar ga ik hem nog eerder zetten." Aan het woord is Michel de Rijk, die het ras afgelopen jaar voor het eerst teelde.

Michel teelde 7 zaaisels van 7.000 stuks. Ter vergelijking plantte hij evenveel Zendria RZ. Hij had al snel vertrouwen in de teelt van Sintia. "Ik kreeg planten van 10 dagen oud, dus niet zo groot. Ze groeiden echter snel weg en hadden weinig last van stress. Ook als het echt warm was, bleven ze strak staan. En hoe minder groeistoringen, hoe beter het eindproduct. Het zijn heel mooi gevulde kroppen, die fris zijn van kleur. In vergelijking met Zendria was Sintia een dag of 2, 3 eerder oogstbaar."Vergelijkbare teelt

De teeltwijze week weinig af van wat Michel de Rijk gewend is. "Sintia hoeft
volgens mij niet extreem nat of droog geteeld te worden. Tot 2 à 3 weken voor de oogst kon ik gewoon water geven. Hij heeft geen droogte nodig om een goede omvang te krijgen. De voeding is ook vergelijkbaar met die van Zendria. Aan de hand van het grondmonster was de voorraadbemesting 8 kilo 12-10-18 N,P,K per are. Verder strooi ik 10 kilo organische mest per are."

Zuiver van onder

Michel de Rijk oogstte Sintia bij gemiddeld 37 tot 45 kilo per 100 stuks, verpakt in poly, met 12 stuks in een poolbak. "De kwaliteit van de sla is geweldig. Ik heb geen rand gezien en ook van onderen is hij heel zuiver. Bij warm weer moesten ze na het snijden wel meteen de koelcel in, omdat het snijvlak snel kan verkleuren. Dat is ook het enige nadeel wat ik kan noemen. Voor de rest vind ik het een geweldige sla."

Bron: Special Kassla, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: