Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Van Zanten houdt met software de veredelingskennis binnen haar muren

Royal Van Zanten, heeft na een uitvoerige softwareselectie besloten Verdi, de veredelingssoftware van Distel Software, te gaan gebruiken voor de ondersteuning van haar veredelingswerkzaamheden. Van Zanten veredelt en produceert een uitgebreid assortiment snijbloemen en bloeiende planten en is continu bezig de mogelijkheden te onderzoeken om de kwaliteit van haar producten door de gehele keten heen te verbeteren. Aan de basis hiervan staat de veredeling. Om de groeiende informatiebehoefte van veredelaars en de steeds toenemende informatiestroom in goede banen te leiden bleek het noodzakelijk te investeren in een speciaal voor de veredeling ontwikkeld informatiesysteem.

Verdi moet daarnaast een waarborg zijn voor de toekomst omdat alle resultaten en uitkomsten van de veredelingswerkzaamheden vastgelegd worden en er daardoor geen kennis verloren gaat. Voor de registratie van de werkzaamheden in de proefkassen heeft Van Zanten de mogelijkheid gebruik te maken van PDA's in combinatie met scanning die draadloos in verbinding staan met het computernetwerk. De administratieve rompslomp met papier en registratie achteraf, inherent aan de veredeling, behoort daarmee tot het verleden.

Motivatie Royal Van Zanten

Een groot voordeel van Verdi zit 'm in de uniforme registratie. Er ontstaat een database voor alle gewassen waaruit de veredelaars snel en simpel de juiste en meest actuele informatie kunnen halen. Met het programma hebben de veredelaars alle informatie over de resultaten van historische kruisingen, stambomen, foto's, kenmerken van rassen en alle andere relevante informatie beschikbaar op hun computerscherm. Hierdoor kunnen ze goed gefundeerde beslissingen nemen. En waar nu nog veel en vooral belangrijke informatie grotendeels in de hoofden van medewerkers zit opgeslagen, legt het nieuwe systeem dit gestructureerd vast in een database.

"Dit biedt garanties voor de toekomst en daardoor blijft de kennis binnen de muren van Van Zanten", aldus Jan Rodenrijs, ICT manager van Royal Van Zanten. "Door de uniforme werkwijze van de veredelaars in Verdi, zijn onze veredelaars met dit programma minder tijd kwijt aan allerlei administratieve handelingen en houden zij meer tijd over voor het echte veredelingswerk. Met andere woorden de productiviteit en efficiency gaan omhoog en daarmee wordt de ruimte voor kwaliteit en creativiteit vergroot."

Publicatiedatum: