Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw Hoeksche Waard onder de loep

In opdracht van de Commissie Hoeksche Waard (CHW) zal de Grontmij onderzoek doen naar de mogelijkheden van één of meerdere concentratiegebieden voor alle glastuinbouwbedrijven in de Hoeksche Waard. In het onderzoek zullen ook de bijbehorende kosten worden opgenomen. Het onderzoek wordt gedaan omdat de CHW de losse glastuinbouwbedrijven niet in het landschap vindt passen. Een andere reden om de bedrijven te concentreren is dat de Hoeksche Waard dan meer woningen mag bouwen van de provincie.

De gemeenteraad van Binnenmaas nam vorige mand een motie aan waarin nadrukkelijk de voorkeur werd uitgesproken voor een verdeling over vier of vijf locaties. In het onderzoek zal ook die optie worden onderzocht. Verder moet blijken in hoeverre de betrokken bedrijven al duurzame investeringen hebben gedaan, die het verhuizen kunnen bemoeilijken en erg kostbaar zullen maken.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
Publicatiedatum: