Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teeltinformatie Enza Zaden:

Torricelli: hoge productie, hoog gemiddeld vruchtgewicht en een uitstekende kwaliteit

Torricelli is in diverse praktijkproeven in Noord Amerika en Europa getest. Het ras kwam naar voren met een hoge productie, een hoog gemiddeld vruchtgewicht en een uitstekende kwaliteit. Torricelli is vooral geschikt voor markten waar een grove trostomaat gewenst is. De planten hebben een goede groeikracht en een uitstekend uithoudingsvermogen in combinatie met een makkelijke zetting. De plant -en bladlengte zijn normaal en het blad is vrij breed en gevuld. Doordat Torricelli recht langs het touw groeit, is het gewas gemakkelijk bewerkbaar. Een aandachtspunt is dat vooral wanneer Torricelli te vegetatief staat, er met een te diepe voornacht geteeld wordt of ’s morgens te koel, er af en toe een tros met drie of vier vruchten voor kan komen of een bonk in de tros.

Torricelli produceert gedurende de teelt trossen met uniforme platronde vruchten. De grove vruchten, uniforme doorkleuring en zeer goede stevigheid resulteren in een kwalitatief goed product met een zeer goede houdbaarheid. Normaal gesproken hebben de vruchten van Torricelli een gewicht rond de 150 gram (trossen gesnoeid op 5 vruchten).
Publicatiedatum: