Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler Rosaline Zuurbier:

"De vraag is niet of LED’s komen, maar wanneer ze komen"

Sinds dit jaar is Rosaline Zuurbier, directeur van Zuurbier Kwekerijen, begonnen met testen van LED-assimilatiebelichting. "Het doel van deze LED-proef is om te ervaren hoe je als kweker precies met deze nieuwe belichtingsmethode om dient te gaan in de nabije toekomst. Het is namelijk niet de vraag of LED-assimilatiebelichting gaat komen maar wanneer het gaat komen. De praktijk blijft de beste leermeester."

Daarnaast meldt Rosaline dat het nog te vroeg is om nu al conclusies te trekken uit hun LED-proeven.Er waren een aantal (rand)factoren, die nog niet goed afgestemd waren, waardoor het niet direct te vergelijken is met SON-T-assimilatiebelichting." Rosaline is van mening dat nog veel onderzoek dient te gebeuren naar de invloed van LED-lichtsystemen op het gewas. "Zo is er nog weinig bekend over het effect van het kleurenspectrum en de stralingswarmte van LED lichtsystemen op het gewas".

Bron: Nieuwsbrief Philips
Publicatiedatum: