Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen gas op Bergerden

De bouw van een biomassavergistingsinstallatie in glastuinbouwgebied Bergerden staat voor april 2009 gepland. Tuinders kunnen dan groen gas en CO2 gebruiken van Bio Energie Bergerden. De initiatiefnemers zijn drie akkerbouwers: Henk Emmerzaal uit Angeren, Wim van Gendt uit Bergerden en Jan Willemsen uit Huissen. Verenigd in Bio Energie Bergerden (BEB) bereiden ze sinds 2006 de bouw van een biovergistingsinstallatie voor.

De 36.000 ton biomassa vergistingsinstallatie levert 2,7 megawatt groene stroom. Dit als het biogas in wkk's wordt verwerkt. Het plan is nu om al het biogas op te werken naar aardgaskwaliteit. Dat levert dan 5 miljoen kubieke meter 'groen gas' op. De milieu- en bouwvergunning voor de co-vergistingsinstallatie zijn al verleend. De gronden zijn gekocht. Voor bouw en voorfinanciering van grondstoffen is circa 10 miljoen euro nodig. Op de hoek van de Azalealaan en de Veronica waar de installatie is gepland, prijkt al een bord van de BEB. De verwachting is dat eind 2009 de installatie in productie kan worden genomen.

Bron: Nieuwe Oogst
Publicatiedatum: