Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jolanda Rosloot, LTO Noord Advies:

Waar moet ik rekening houden bij ontslagen als gevolg van wijziging teeltplan?

Vraag: Ik heb besloten om mijn teeltplan te wijzigen. Als gevolg hiervan heb ik minder werk en moet ik van de 10 werknemers er 2 ontslaan. Waar moet ik rekening houden en hoe lang duurt het voordat de werknemers ontslagen zijn?

Antwoord: Houd er rekening mee dat de aanvraag van een ontslagvergunning minimaal vijf weken duurt. Hierbij komt nog een opzegtermijn tussen de één en vier maanden, afhankelijk van het aantal dienstjaren. Het ontslag bij de kantonrechter kan sneller, maar deze zal vaak een ontslagvergoeding toekennen. De hoogte van de ontslagvergoeding is afhankelijk van de situatie. Bij met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan, moet er een overeenkomst worden opgesteld. Ook hierbij heeft de ondernemer ook te maken met de opzegtermijn. Bij de keuze van de werknemer die hij wil ontslaan moet hij rekening houden met de leeftijd, dienstjaren en functie. Neem de tijd voor ontslag, win vooraf advies en blijf goed overleggen met de werknemer anders kan ontslag een dure zaak worden.

Bron: Nieuwe Oogst
Publicatiedatum: