Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ontwikkeling in het X Lite greenhouse concept van Dalsem

Doordat de poothoogte van kassen nog steeds toeneemt worden de kolommen ook steeds breder, niet alleen geven deze bredere kolommen extra lichtverlies maar bovendien is het lastig dat de teeltgoten daardoor steeds verder uit de ideale lijn komen te liggen. Dalsem Tuinbouwprojecten heeft hier een oplossing voor ontwikkeld. De kolommen worden uitgevoerd als traliekolommen waar de teeltgoten doorheen gevoerd worden. Hiermee wordt een ideale ruimtebenutting gecreƫerd en de lichtonderschepping door de ruimtelijke vakwerkkolommen geminimaliseerd.

De teeltgoten kunnen exact op de meest ideale plaats geplaatst worden waardoor alle paden even breed zijn en het gewas profiteert van een gelijkmatige lichtverdeling. Vanaf een poothoogte van ca. 6,0 m is deze ontwikkeling dubbel effectief, niet alleen is de constructie lichter wat lichtonderschepping betreft maar ook lichter in gewicht ten opzichte van een traditionele onderbouw, wat zich vertaald in een lichte en functionele kas die prijstechnisch concurrerend is.

Voor meer informatie:
Dalsem tuinbouwprojecten bv
Kees Ruigrok
E-mail
www.dalsem.nl


Publicatiedatum: