Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage (33 foto's)

Rustige aftrap Groentendagen Venlo; vandaag herkansing?

Tholen - Gisteravond gingen de Groentendagen van LTO Groeiservice in het logistiek centrum van ZON Fruit & Vegetables op Fresh Park Venlo van start. Ruim 30 standhouders, variƫrend van zaad- en selectiebedrijven, plantenkwekers,mechanisatiebedrijven, banken en accountants presenteerden hun producten en diensten. Een hoge opkomst van de telers uit Zuidoost-Nederland bleef echter uit. Vandaag krijgen ze een herkansing, want noviteiten zijn er volop te zien in Venlo.Zo toont Christiaens Agro Systems voor het eerst zijn nieuwe prei-ponser voor het planten van prei, laat Brimapack meer zien van het verpakken van ijsbergsla op het veld en heeft Henk Maas van de gelijknamige weegschalenfirma zijn nieuwe plukregistratiesysteem meegenomen. De focus van de Groentendagen ligt op de vollegrondsgroentensector. Maarook de lampen van Indal Industria, het gesloten-kas-concept vanInnogrow en de wkk's van Pon Cat hebben een plaatsje gevonden op de beurs.

Klik hier voor de fotoreportage

De zaadbedrijven Enza Zaden, Sakata, Nunhems, Bejo, Rijk Zwaan, Nickerson-Zwaan, Clause, Seminis en Syngenta en Agrisemen hun nieuwste rassen. De zaadveredelaars hopen allen dat de opkomst vandaag beter zal zijn, maar toch is Henri van der Steen van Syngenta niet helemaal ontevreden. "Het zijn misschien niet veel telers die vanavond langs zijn geweest, maar het zijn wel de telers die hun afzet beter dan gemiddeld voor elkaar hebben. Ik heb vanavond toch 500 hectare prei gesproken!"Vandaag duurt de groentendag van 13.00 tot 22.00 uur en is er een speciaal programma georganiseerd voor de leden van LTO Groeiservice. Van 14.30 tot 15.30 uur licht Henk Doornbosch de speerpunten van de vakgroep vollegrondsgroenten voor 2009 toe en van 16.00 tot 17.00 uur geeft foodconsultant AnnekeAmmerlaan een presentatie over trends in de AGF-wereld, toegespitst opde vollegrondsgroente. De toegang is gratis, het bier staat koud en alle telers uit de omgeving worden verwacht. Komende maanden vinden er nog Groentendagen plaats in Gorinchem en Middenmeer.

Klik hier voor de fotoreportage