Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdag 28 november

Officiële opening plangebied Agriport A7

Als startschot van de ontwikkeling van Agriport A7 is in november 2005 de ‘Agriport A7 beurs’ georganiseerd. Een succesvol driedaags evenement met meer dan 30.000 bezoekers. Nu, drie jaar later, is in het plangebied veel werk verzet. De infrastructuur is aangelegd, belangrijke bedrijven hebben zich gevestigd en de eerste geavanceerde kascomplexen zijn opgeleverd. Daarnaast is onlangs de bereikbaarheid van het gebied sterk verbeterd door de aanleg van de nieuwe brug over de Westfriese Vaart. De opening van de brug is voor gemeente Wieringermeer en Agriport A7 BV een uitgelezen moment om het plangebied officieel te openen op vrijdag 28 november 2008.

Motor economische ontwikkeling in de Noordkop

Wieringermeer is de plaats voor ruimdenkende ondernemers, die hier hun aspiraties tot ontwikkeling zien komen. Agriport A7 is hét voorbeeld voor de ondernemerslust die de Wieringermeer kenmerkt. Niet voor niets heeft de provincie Noord-Holland dit gebied aangewezen als ‘motor’ voor de economie van de kop van Noord-Holland. Het projectgebied Agriport A7 is een ontwikkeling waarbij bedrijfsleven en overheid gezamenlijk optrekken.

Voor de officiële openinghandeling verzoeken gedeputeerde Bond, burgemeester Leegwater en de heer Kranenburg van Agriport A7 BV de vele genodigden hun te volgen met de auto voor een rondrit door het plangebied. De stoet ‘ronkende motoren’ stopt uiteindelijk bij de nieuwe brug, aldaar de gedeputeerde, de burgemeester en de commercieel directeur van Agriport de naam van de brug bekendmaken. Eenmaal terug in het logistieke centrum praat een panel tijdens een lunch over het thema ‘Ondernemen houdt niet op bij de gemeentegrens’. Dagpresentator en tevens discussieleider tijdens de lunch is mevrouw Tineke Verburg.

Programma:

10.00 uur Ontvangst genodigden op Agriport (Koggenrandweg 8a te Middenmeer)
10.15 uur Welkom door dagpresentator Tineke Verburg
11.00 uur Tocht door het plangebied met officiële opening nieuwe brug
11.45 uur Toast op de officiële opening
11.50 uur Toespraak door burgemeester P.F. Leegwater
12.00 uur Toespraak door gedeputeerde J. Bond
12.10 uur Toespraak door J. Kranenburg commercieel directeur Agriport A7 bv
12.30 uur Netwerklunch
12.45 uur Start ronde tafel gesprek o.l.v. Tineke Verburg
thema: 'Ondernemen houdt niet op bij de gemeentegrens'
14.00 uur Einde

Avondprogramma met overdekte winternachtmarkt en feest

Gemeente Wieringermeer en Agriport A7 BV menen dat de officiële opening een uitgelezen moment is, om in het logistieke centrum van Agriport een avondprogramma (vanaf 18.00 uur) te organiseren dat voor iedereen toegankelijk is. Het programma start van 18.00 tot 22.30 uur met een overdekte ‘Mega Winternachtmarkt’. Met meer dan 100 marktkramen biedt de ‘Mega Winternachtmarkt’ bezoekers dé gelegenheid om cadeautjes te kopen voor de feestdagen. Ook o.a. de Verse Vismarkt van Wieringen is vertegenwoordigd. In de naast gelegen feesthal kan eenieder van 18.00 tot 02.00 uur terecht voor een kopje koffie/thee of een glas fris, bier of wijn. In de feesthal is er om 20.00 uur een swingend optreden van de uit Wieringermeer afkomstige Big Band ‘Miss Jones’ en vanaf 22.30 uur speelt de Wieringermeerse band ‘Reckless’ op het podium! De entree van de overdekte Winternachtmarkt bedraagt € 1,- per persoon en komt in zijn geheel ten goede van de Stichting AED in Wieringermeer.

Bezoekers aan de Winternachtmarkt worden via bewegwijzeringsborden en verkeersregelaars geleid naar een gratis parkeerzone. Waar vandaan men te voet, dan wel per Poldertouringcar (€ 1,- p.p.) naar de Winternachtmarkt gaat. Wij raden inwoners van Wieringermeer aan, naar de Winternachtmarkt op Agriport te komen via de eerder die dag geopende nieuwe brug over de Westfriese Vaart. Deze route wordt via borden ‘Agriport’ aangegeven.
Publicatiedatum: