Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Faillissement 'pionier' Rundedal gevoelige klap Emmer tuinbouw

Aan de groeiende stroom faillissementen in de Zuidoost-Drentse glastuinbouw wordt dinsdag een opmerkelijke toegevoegd. Na een lange overlevingsstrijd gooit rozenkwekerij De Trompet in Klazienaveen definitief de handdoek in de ring. Het faillissement is extra pijnlijk omdat het hier gaat om het eerste en tot dusver enige bedrijf dat is neergestreken op het met tientallen miljoenen aan overheidsgeld opgerichte tuinbouwgebied-van-de-toekomst Rundedal. De Trompet gold als modelbedrijf en uithangbord dat andere tuinders naar dit grootschalige kassencentrum moest trekken.

De Trompet zag zich anderhalve week geleden al gedwongen uitstel van betaling aan te vragen bij de rechtbank in Assen, met een schuldenlast van 1,2 miljoen euro. Sindsdien is op aandrang en met financiƫle rugdekking van de bank gekeken of het bedrijf nog in de been viel te houden. Dat bleek volgens bewindvoerder mr. Hans Hemmes echter niet mogelijk. Volgens mr. Hemmes zal dinsdag het faillissement worden uitgesproken. Hij heeft inmiddels een makelaar ingehuurd om het bedrijf te verkopen. Dan gaat het naast het kassencomplex in het Rundedal om een kassen aan de Gantel in het oude tuinbouwgebied van Klazienaveen. De vijftig werknemers, van wie 22 in vaste dienst, krijgen ontslag.

Bron: Dagblad van het Noorden