Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MasterLink Agri Yield Management systeem uitgebreid met irrigatieadvies

Agrarische Unie heeft in 2007 MasterLink breed geïntroduceerd onder haar klanten. MasterLink gebruikers beschikken continu over actuele informatie over hun gewas via Internet. Ook de adviseur heeft toegang tot deze gegevens en kan zo optimaal advies geven over bijvoorbeeld noodzakelijke bemesting en of inzet van gewasbeschermingsmiddelen.

Agrarische Unie is hiermee de eerste gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen leverancier die Agri Yield Management systemen inzet om de teelt van haar klanten verder te optimaliseren. MasterLink is gebaseerd op de Dacom-technologie. De adviesmodules zijn de laatste jaren verder doorontwikkeld met behulp van specialisten van Agrarische Unie.

Voor het seizoen 2009 wordt het systeem nog verder uitgebreid met irrigatieadvies. Het gaat hierbij om op het juiste moment met de juiste hoeveelheid te beregenen. Door het plaatsen van een bodemvochtsensor in het veld van de teler kan hij en zijn adviseur zien wat de dagelijkse wateropname is van het gewas in de verschillende bodemlagen. Met deze informatie kan het optimale tijdstip van beregenen bepaald worden. Droogteschade maar ook overdadige beregening wordt hiermee voorkomen. In seizoen 2008 zijn met deze technologie extra opbrengsten gerealiseerd tot maar liefst 31%. Tijdens de A&L Vakdagen in Hardenberg op 18-20 november kunt u bij de stand van Agrarische Unie terecht voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Dacom
Waanderweg 68
7812 HZ Emmen
Tel. 0591-632474
Fax. 0591-632473
www.dacom.nl
Publicatiedatum: