Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vervuiling rond snelweg belet plaatsing WKK’s plantenkwekerij Jongerius

Plantenkwekerij Jongerius in Houten krijgt geen toestemming voor de bouw van drie WKK’s langs de A27. Dat besliste de Raad van State gisteren in een zaak tussen de gemeente Houten en de producent van uitgangsmateriaal voor groententelers. De drie met palmolie gestookte WKK’s komen volgens de rechter te dicht bij de snelweg A27 te liggen. In combinatie met de uitlaatgassen van de auto’s zouden de WKK’s daardoor voor te veel emissie van stikstof zorgen.

De gemeente Houten weigerde Jongerius een milieuvergunning te verlenen voor de WKK’s. Volgens de kwekerij is de gemeente daarbij echter uitgegaan van verkeerde gegevens. Bij nader inzien bleek Jongerius, door een aanpassing van de WKK’s, de vervuiling namelijk flink te kunnen terugbrengen. De gemeente weigerde echter uit te gaan van de nieuwe cijfers. Deze zouden zonder goede motivering op het laatste moment zijn aangeleverd. Echter ook mét de gunstiger cijfers van Jongerius zal er, volgens de Raad van State, nog altijd sprake zijn van een overschrijding van de normen. De vergunning kan daarom niet worden verleend.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
Publicatiedatum: