Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stedin wil aanvragen voor teruglevering in kaart brengen

Netbeheerder vraagt imput tuinbouw bij vaststellen eisen elektriciteitsnet

Binnen de glastuinbouw in het gebied van de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp is de huidige capaciteit van het elektriciteitsnet te klein geworden om aan de spectaculaire stijging van het aantal aanvragen voor teruglevering van elektriciteit uit WKK's te kunnen voldoen. Daarom zijn investeringen nodig. Netbeheerder Stedin heeft een studie afgerond naar de mogelijk benodigde investeringen in het tuinbouwgebied en vraagt de tuinders om informatie over hun behoeften om de plannen te concretiseren.

De hoeveelheid aanvragen voor geschikte aansluitingen om elektriciteit te kunnen terugleveren in het net vormt de basis voor de te maken keuzes voor investeringen van Stedin in het elektriciteitsnet in Oostland. Stedin doet een dringend beroep op alle glastuinders die tussen nu en 3 jaar verwachten een WKK te plaatsen om nu een aanvraag te doen. Het benodigde aanvraagformulier staat op website van Stedin. Deze aanvraag ziet Stedin graag voor 1 december tegemoet. Hiermee kan de netbeheerder een reƫel beeld krijgen van de totale vraag naar transportcapaciteit in Oostland.

Tuinders informeren
Op 25 november organiseert Stedin vanaf 19.00 uur een bijeenkomst om tuinders uit Oostland te informeren over de laatste stand van zaken. Deze avond vindt plaats in partycentrum Dekker te Zoetermeer

Uitbreiding vermogen medio 2008
Op 12 juni heeft Stedin het transformatorstation Berkel III in de regio Oostland in gebruik genomen. Uiterlijk 1 januari 2009 worden bedrijven aangesloten voor de teruglevering via WKK-installaties. In totaal gaat het om 70 aansluitingen met 147 MegaWatt aan WKK-vermogen.

Bron: Stedin
Publicatiedatum: