Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
O.a. Red Star Trading en A.C. Hartman Beheer genomineerd

Genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2009 bekend

De jury van Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs heeft de genomineerde bedrijven voor 2009 bekendgemaakt. De kwaliteit van de genomineerde bedrijven is volgens de jury dit jaar erg hoog. Voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2009 zijn vier bedrijven kanshebber. De vier nominaties gaan naar: A.C. Hartman Beheer BV, Red Star Trading, Van den Berk Boomkwekerijen B.V., LKP Plants. De komende weken buigt de jury zich over de mogelijke prijswinnaar. Dit jaar wordt voor het eerst geen themaprijs uitgereikt. Het bestuur van Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs heeft hiertoe besloten omdat een topondernemer alle facetten van duurzaam ondernemen beheerst.

Vier nominaties Tuinbouw Ondernemersprijs 2009

A.C. Hartman Beheer B.V., Sexbierum
A.C. Hartman Beheer B.V. is een modern glasgroentenbedrijf in Sexbierum dat op het gebied van ketenintegratie een echte voorloper is omdat het al jarenlang samenwerkt met een grote supermarktketen. Met deze keten worden strategieën uitgewerkt voor assortiment, productvernieuwing, verpakkingen etc. De sociale en economische betrokkenheid in de regio maken het bedrijf een topondernemer en een uitstekende kandidaat voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2009. A.C. Hartman Beheer B.V. is voorgedragen door Albert Heijn, GIBO Groep Accountants en Rabobank Leeuwarden.

Red Star Trading, De Lier
Red Star Trading in De Lier is een voorbeeldbedrijf in de tomatensector. Het bedrijf teelt, verpakt en verhandelt exclusieve tomatenrassen op nationaal en internationaal niveau en maakt daarbij gebruik van de nieuwste technieken. Red Star heeft aangetoond ketenbreed te kunnen samenwerken en benadert ieder marktsegment op deskundige wijze.

Gebr. Van den Berk Boomkwekerijen BV, Sint-Oedenrode
Gebr. Van den Berk Boomkwekerijen BV is toonaangevend op het gebied van productvernieuwing en duurzaam produceren. Met innovaties in mechanisatie, logistiek en bewerken van de (internationale) markt toont het bedrijf ondernemerschap met een duidelijke visie. De jury roemt de wijze waarop Van den Berk boomkwekerijen met een uitgekiende strategie kiest voor het hogere marktsegment . Gebr. Van den Berk Boomkwekerijen BV is voorgedragen door Anthos.

LKP Plants, Moerkapelle
LKP Plants is marktleider in Bromelia potplanten en gaat zeer marktgericht te werk door alleen de allerbeste kwaliteit in een compleet assortiment aan te bieden. Op het gebied van automatisering, samenwerking en energie neemt het bedrijf een voortrekkersrol waarbij zij openheid van zaken geeft aan collega’s, leveranciers en handelaren met het uitgangspunt dat ze er samen sterker van worden.
LKP Plants is voorgedragen door Flynth Adviseurs en Accountants.

Nog één juryronde

Bovenstaande genomineerden worden door de jury meegenomen in de volgende beoordelingsronde. Omstreeks 11 december wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt op 7 januari uit handen van mevrouw Minister G. Verburg de prijs tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Productschap Tuinbouw op de Keukenhof.
Al 23 jaar zet Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs topondernemers uit de sector in de schijnwerpers en stimuleert daarmee het ondernemerschap en innovaties uit de sector.

In het bestuur van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs zijn vertegenwoordigd: het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Productschap Tuinbouw, de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland, Dutch Produce Association, International Horti Fair, Reed Business, Interpolis en Rabobank. Sinds dit jaar is ook Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel (HBAG) en Vereniging Groothandel in Bloemisterijproducten (VGB) als participant betrokken bij Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs.
Publicatiedatum: