Nieuw softwairpakket voor tuinbouwsector waar planning en productie samenwerken

GrowTechnology: Evolution met Plan&Scan

De modulaire opbouw van Evolution maakt het mogelijk om alle bedrijfsprocessen als onderdeel binnen Evolution te koppelen. In de module Plan&Scan wordt het gebruik van diverse productiemiddelen en partij-kenmerken geregistreerd. Plan&Scan voorziet alle activiteiten van het bedrijf van een 3D-barcode. De planning verdeelt de activiteiten over personeel, materiaal en ruimte. Met een handscanner wordt het moment van de uitvoering van de activiteiten geregistreerd. Hierdoor is altijd de actuele situatie van het bedrijf bekend en kunnen alle handelingen van een partij worden getraceerd. De verschillende productieprocessen kunnen worden gesimuleerd voor optimalisatie met efficiënte en duurzame inzet van productiemiddelen als gevolg.Evolution

Evolution is een modulair opgebouwd Enterprise Resource Planning (ERP) softwarepakket voor de tuinbouwsector, waarin planning en productie samenwerken. Activiteiten worden op basis van het teeltschema van planning naar productie gestuurd. Het teeltschema zorgt ervoor dat elke partij haar eigen specifieke kenmerken heeft met een geschiedenis aan handelingen, locaties en specificaties voor de toekomst in de afzet. Alle activiteiten dienen slechts eenmalig te worden geregistreerd en kunnen voor verschillende output zorgen zoals o.a. teeltregistratie, productiekosten of potentiële productie. Goede inzichten in processen betekent optimale bedrijfsvoering wat zorgt voor een hoger rendement.

Planning en automatische registratie

Plan&Scan zorgt voor de geautomatiseerde invoer van data in Evolution. Een op de werkvloer uitgevoerde taak wordt direct in het systeem ingevoerd. Het management van het bedrijf kan op deze manier altijd beschikken over actuele bedrijfsinformatie. De activiteiten die volgens Plan&Scan moet worden uitgevoerd, komt uit het teeltschema. Door met scanners handelingen te registreren worden acties niet vergeten of verkeerd uitgevoerd. Behalve het inzicht in arbeidkosten kan ook het gebruik van machines, materiaal en ruimte worden bijgehouden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven