Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agriport A7 wil uitbreiden met 700 hectare bruto

Agriport Uitbreiding Beheer heeft het voornemen de bestaande projectlocatie voor grootschalige glastuinbouw (Agriport 1) in de Wieringermeer met in totaal 700 hectare bruto uit te breiden. Hiervan is circa 555 hectare bedoeld voor het mogelijk maken van de vestiging van glastuinbouwbedrijven met een omvang vanaf 20 hectare tot circa 150 hectare.

In het richtlijnenadvies vraagt de Commissie voor de milieueffectrapportage om in het milieueffectrapport (MER) aandacht te besteden aan de ambities en het effect daarvan op de vermindering van milieubelasting op gebied van energieoptimalisatie, gietwatervoorzieningen en afvalwaterbehandeling. Daarnaast wordt gevraagd om in te gaan op de effecten op het landschap.

Alternatieven

In het MER zijn twee alternatieven uitgewerkt: het basisplan en het alternatief basisplan (voorkeursalternatief). De Commissie merkt hierbij op door de wijze van presentatie in het MER de verschillen tussen de alternatieven niet helder naar voren komen.

In het basisplan wordt de waterberging grotendeels in het glastuinbouwgebied gerealiseerd, terwijl het alternatief basisplan voorziet in een grote waterplas ten westen van de A7. Deze grote waterplas ten westen van de A7 biedt in potentie mogelijkheden voor natuurontwikkeling en recreatie. Deze positieve gevolgen zijn slechts deels in het MER benoemd waardoor mogelijke positieve milieueffecten van het voorkeursalternatief onderbelicht blijven.

Bron: Commissie voor de milieueffectrapportage
Publicatiedatum: