Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico van Ruiten (LTO-Glaskracht):

"Telers moeten aandeel nemen in AgroEnergy"

AgroEnergy komt volledig in handen van Eneco, en daarmee verdwijnt de strategische positie van de tuinbouw in het energiebedrijf. LTO Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten vindt dat de tuinbouw moet proberen om deze positie terug te verwerven. Bij de oprichting van AgroEnergy was afgesproken dat LTO Nederland en Rabobank gedurende drie jaar een aandeel in AgroEnergy zouden houden. Deze partijen trekken zich vanaf 1 november terug uit het energiebedrijf, zodat de tuinbouw via de aandeelhouders niet meer is vertegenwoordigd in AgroEnergy. Eneco is dan immers 100% eigenaar.
 
Volgens Van Ruiten zou de tuinbouw een aandeel in AgroEnergy kunnen krijgen van mogelijk 25 tot 35%. Dit zou kunnen via een koopoptie die de leden van de WKK Coöperatie hebben. De coöperatie moet dan wel voldoen aan één voorwaarde, en dat is dat ze een bepaalde drempel van de omzet aan energie vertegenwoordigen.
 
Op dit moment wordt de drempel nog niet gehaald; er ontbreken volgens Frans Hoogervorst, adviseur van de WKK Coöperatie, nog 60 of 70 leden. Overigens vindt hij het ongelofelijk dat het benodigde ledenaantal nog niet is gehaald: "Want iedereen piept en klaagt over energie, maar ze hebben niet in de gaten waar ze het geld laten liggen."

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
 
Publicatiedatum: