7 november in het Improvement Centre

Uitnodiging voor bezoek aan proef stengeldichtheden paprika

In het teeltseizoen 2008-2009 vindt onderzoek plaats naar de productiepotentie van paprika door gebruik te maken van variërende stengeldichtheden. Deze proef is in opdracht van de Landelijke Gewascommissie Paprika van LTO Groeiservice opgestart en wordt gefinancierd door het Productschap Tuinbouw.

40 kg productie

In een afdeling van 1.000 m2 in het Improvement Centre te Bleiswijk is het de doelstelling om minimaal 40 kg productie te behalen door de mogelijkheden van een mobiel teeltsysteem na te bootsen. Dit houdt in dat de paprikaplant vanaf week 38 opgeteeld wordt met een hoge stengeldichtheid en daarna in stappen op eindmaat wordt gezet. Proeftuin Zwaagdijk coördineert dit onderzoek waar vijf telers, Groen Agro Control en Geert Sweere bij betrokken zijn.

Waar?

Aan alle paprikatelers wordt de mogelijkheid geboden om de proef te bezoeken net voor het moment dat de planten wijder gezet worden. De bijeenkomst is op vrijdag 7 november van 10.30 uur tot en met 13.00 uur in het Improvement Centre, Violierenweg 3, 2665 ZG Bleiswijk. Zie voor een routebeschrijving: www.improvementcentre.nl.

Voor meer informatie kunt u bellen met de projectleider Stefan Persoon 06-47366020

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven