Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stedin vraagt tuinbouw om input bij vaststellen eisen elektriciteitsnet

Explosieve groei warmtekracht in Tuinbouw Oostland vraagt grote investeringen

Door de enorme groei van de tuinbouw in het Oostland en de spectaculaire stijging van het aantal aanvragen voor teruglevering van elektriciteit uit WKK’s is aanpassing van het elektriciteitsnet nodig. Binnen de glastuinbouw in het gebied van de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, is de huidige capaciteit van het elektriciteitsnet te klein geworden. Daarom zijn investeringen nodig. Netbeheerder Stedin heeft een studie afgerond naar de mogelijk benodigde investeringen in het tuinbouwgebied en vraagt de tuinders om informatie over hun behoeften om de plannen te concretiseren.

Tuinders informeren

Op 25 november a.s. organiseert Stedin vanaf 19.00 uur een bijeenkomst om tuinders uit Oostland te informeren over de laatste stand van zaken. Deze avond vindt plaats in partycentrum Dekker te Zoetermeer.

Transportcapaciteit in beeld

De hoeveelheid aanvragen voor geschikte aansluitingen om elektriciteit te kunnen terugleveren in het net vormt de basis voor de te maken keuzes voor investeringen van Stedin in het elektriciteitsnet in Oostland. Stedin doet een dringend beroep op alle glastuinders die tussen nu en 3 jaar verwachten een WKK te plaatsen om nu een aanvraag te doen. Deze aanvraag ziet Stedin graag voor 1 december 2008 tegemoet.. Hiermee kan Stedin een reëel beeld krijgen van de totale vraag naar transportcapaciteit in Oostland.

Tuinders in actie

Het benodigde aanvraagformulier staat op de startpagina van Stedin, http://www.stedin.net. Hier kunt u het aanvraagformulier downloaden. De offerte naar aanleiding van een aanvraag wordt uitgebracht nadat de projectplannen concreet zijn en de goedkeuring voor de daaraan verbonden investering is verkregen.

Over Stedin

Stedin zorgt voor het transport van gas en elektriciteit in de Randstad naar bijna twee miljoen particuliere, zakelijke en overheidsklanten. Stedin krijgt een eigen herkenbare positie in een sterk veranderende energiemarkt. In deze markt past een duidelijke onderscheidende naam, die een combinatie is van stedelijk en dynamiek. In die veranderende energiemarkt stelt de netbeheerder andere partijen in de gelegenheid om energiebesparingen en innovaties te realiseren. Stedin is een 100% dochteronderneming van Eneco Holding NV.

Bron: Stedin
Publicatiedatum: