Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardwarmteprojecten populair binnen MEI-regeling

Naar eerste inschattingen is voor 15 aardwarmteprojecten subsidie aangevraagd binnen de Marktintroductie energie-innovaties (MEI-regeling). In totaal is er voor 30 miljoen euro aan projecten ingediend, terwijl er slechts 13,5 miljoen euro beschikbaar is. Voor ontwikkeling van semi-gesloten kassen was 10 miljoen euro beschikbaar en voor overige innovaties 3,5 miljoen euro. Hieronder vallen aardwarmteprojecten, biomassa, klimaatconditionering en rookgasreinigers.
 
Voor zover Jeroen de Koning van Flynth adviseurs en accountants weet, zal niet meer dan 1 miljoen euro zijn aangevraagd voor semi-gesloten kassen en waren er enkele aanvragen voor klimaatconditionering, houtketels en één bio-WKK. De belangstelling ging dus met name uit naar aardwarmteprojecten.
 

Doorschuiven geld

De kans bestaat dat de overgebleven 9 miljoen euro van het onderdeel semi-gesloten kassen wordt overgeheveld naar het onderdeel overige energie-innovaties. Maar dit is dan nog te weinig voor alle 15 aardwarmteprojecten, waarvoor een subsidiebedrag staat van maximaal 2 miljoen euro per project.
 
Publicatiedatum: