Overheid draagt maximaal € 5.000,00 bij

Innovatievouchers bieden kans om innovatieve telersideeën uit te werken in een proef

In tegenstelling tot voorgaande jaren, zijn innovatievouchers nu ook voor de primaire landbouw beschikbaar. Agrarisch ondernemers kunnen via de Subsidieregeling 'Innovatievouchers' vanuit Senternovem een grote (€ 7.500,00) of kleine (€ 2.500) voucher aanvragen, welke bedoeld zijn ter financiering van een onderzoeksvraag bij een kennisinstelling. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen gebruikt worden voor
vernieuwing van een product, productieproces of dienst. Voor de grote voucher geldt een verplichte bijdrage van minimaal 1/3 deel van de totale projectkosten. De overheid draagt maximaal € 5.000,00 bij.

Proeftuin Zwaagdijk staat sinds 2006 op de lijst van kennisinstellingen en wij bieden u graag aan om een mogelijke onderzoeksvraag met u te bespreken. Diverse agrarisch ondernemers uit allerlei sectoren van de landbouw hebben deze mogelijkheid al benut.

Dick Pater (teler van ijsbergsla) en Fred Berkhout (teler van diverse slagewassen en
pootaardappelen) hebben dit jaar gezamenlijk twee vouchers ingeleverd om een onderzoek te financieren naar een nieuw teeltsysteem voor sla op water. Dick Pater vindt de kennisvoucher een aanrader voor agrarisch ondernemers: "De vouchers bieden een ieder de kans om zijn innovatieve ideeën uit te werken in de vorm van een proef. De afhandeling via Proeftuin Zwaagdijk verliep snel en gemakkelijk."

Om in aanmerking te komen voor een innovatievoucher dient een aanvraagformulier
ingevuld te worden welke te verkrijgen is bij Proeftuin Zwaagdijk of te downloaden via www.senternovem.nl/innovatievouchers.

Voor meer informatie:
Lilian van Arkel
Proeftuin Zwaagdijk
Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk-Oost
Tel: 0228-563164
Fax: 0228-563029
www.proeftuinzwaagdijk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven