Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook aardwarmte bij Kwekerij de Wieringermeer

In het kader van de HIER klimaatneutrale campagne is door Kwekerij de Wieringermeer en de Milieufederatie Noord-Holland een plan van aanpak opgesteld om te komen tot een klimaatneutrale kas. Gisteren was er op Kwekerij Wieringermeer een bijeenkomst met Urgenda voor de ondertekening van een convenant met de NH Milieufederatie voor deze klimaatneutrale kas.

Kwekerij de Wieringermeer produceert de warmte voor de kassen door middel van warmtekrachtkoppeling (WKK). De restwarmte die vrijkomt bij de elektriciteitsproductie wordt gebruikt in de kassen. Totaal staat er een WKK vermogen opgesteld van 25 MW. Kwekerij de Wieringermeer heeft als doel gesteld om in de toekomst minder fossiele brandstoffen (aardgas) te gebruiken. Om de energiedoelstelling te verwezenlijken zullen maatregelen genomen moeten worden.

De eerste maatregel die bij Kwekerij de Wieringermeer op het programma staat is een aardwarmtebron (diepe geothermie). Bij aardwarmte worden 2 bronnen geboord van elk zo’n 2500 meter diep. Op deze diepte bevind zich water in een poreuze zandlaag met een temperatuur van zo’n 70 graden. Dit water wordt omhoog gepompt, de warmte wordt afgegeven aan de kas en het afgekoelde water van 30 graden zal worden teruggepompt in de ondergrond.

Bron: Energiek2020
Publicatiedatum: