Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nico van Ruiten van LTO Glaskracht: "Ondernemers ingehaald door gasprijs ontwikkeling"

"Komende jaren verdubbeling van aantal uitvallers onder de telers"

Tholen - De algehele situatie voor de glastuinders ziet er somber uit. Dat betoogde Nico van Ruiten van LTO Glaskracht gisteren tijdens de Horti Fair. "Allereerst zien we een slechte prijsvorming op lange termijn en daarnaast stijgen de kosten. De rendementen staan onder druk. Normaal gesproken hebben we jaarlijks een percentage van 6 of 7 'stoppers', maar ik voorzie dat percentage de komende jaren verdubbelen. Ondernemers worden ingehaald door de huidige gasprijsontwikkeling!"

Met dit hoge uitvalpercentage van telers missen we volgens Nico van Ruiten ondernemers die nodig zijn om de ambities waar te maken. De Glaskracht-voorman verwacht wel dat het areaal de komende jaren zal stabiliseren en zelfs licht zal groeien richting 2020. "De glastuinbouw heeft de afgelopen jaren bewezen sterker uit moeilijke periodes te komen dan de internationale concurrentie en ik ben ervan overtuigd dat dit nu weer zal gebeuren, maar het moet niet ten koste gaan van jonge ondernemers!"