Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zaadliefhebbers gezocht"

Zaadveredelaars interesseren studenten gezamenlijk voor zaadbranche

Tholen - Leden van branchevereniging Plantum geven tijdens de Horti Fair gezamenlijk acte de présence in het House of Genetics. In het inspiratiepaviljoen wordt het accent gelegd op matchmaking om de instroom van studenten in het tuinbouwonderwijs en van veredelaars in de tuinbouwsector te bevorderen. "Hiermee willen we studenten interesseren voor het zaadvak. Bij universiteiten komen veel te weinig aanmeldingen voor deze opleiding binnen", vertelt Jan Hoogland van Bejo Zaden. Volgens de veredelaar werpt het paviljoen zijn vruchten af. "Opvallend veel studenten komen echt primair hier op af!"


Jan Hoogland van Bejo Zaden werft 'zaadliefhebbes'

Doelstelling van het matchmakingprogramma in het House of Genetics isom studenten alvast kennis te laten maken met hun mogelijkheden in deinternationale tuinbouw. In samenwerking met NEMO - het grootstescience center in Nederland - wordt getoond wat zich afspeelt in dewereld van de genetica. Daarbij worden studenten worden uitgedaagd een DNA-code te kraken. Zij kunnen bij de DNA-kraak een IPod winnen. Een vakkundige jurybeoordeelt hun antwoord op de gestelde vragen.