Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DLV glas & energie beschikken over nieuwste glasmeetapparatuur

Nieuwe methode voor meten kasdekeigenschappen

DLV glas & energie in Naaldwijk beschikt vanaf 1 november over de nieuwste glasmeetapparatuur voor het meten van lichtdoorlatendheid van kasdekmateriaal. De meetbol die gebruikt gaat worden is ontwikkeld door Wageningen UR Glastuinbouw. Het bijzondere aan de nieuwe meetopstelling is dat deze ook geschikt is voor het meten van de doorlatendheid van diffuus invallend licht, naast de standaard NEN2675 meting waarbij de loodrechte lichtdoorlatendheid wordt gemeten. Daarnaast kunnen ook grotere glasmonsters en gehard glas doorgemeten worden.

Door de technische ontwikkelingen op het gebied van glas, zoals coatings, gehard of diffuus glas, veranderen ook de eisen die aan het meten gesteld worden. Zo eisen de nieuwste GLK richtlijnen dat de diffuse lichtdoorlatendheid bekend is. Dit vraagt om nieuwe meetmethoden en betere nog nauwkeuriger meetapparatuur.

Bron: DLV glas & energie
Publicatiedatum: