Nico van Ruiten (LTO-Glaskracht):

"Glastuinbouw staat alleen in energiecrisis"

"De glastuinbouw staat alleen in haar klachten bij de overheid en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) over de hoge gasprijs. Anders dan in het verleden krijgt de sector geen bijval van andere bedrijfstakken en consumentenorganisaties." aldus Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland. Van Ruiten deed deze uitspraak tijdens een ledenbijeenkomst van de sectie LTO Glaskracht Zuid-Holland Zuid op dinsdag 7 oktober in Vierpolders.
 
In 2006 deed de glastuinbouw ook al haar beklag bij de NMa over de hoge gasprijs. Toen kon zij daarbij, volgens Van Ruiten, nog op steun rekenen van ondernemersorganisatie FME-CWM (metaal- en technieksector), de Consumentenbond en een kunstmestfabriek. "Die partijen zien in de hoge gasprijs van dit moment echter geen reden om opnieuw in actie te komen."
 
Energiedeskundige Piet Broekharst van het Productschap Tuinbouw (PT) stelt dat de industrie de gasprijs van dit moment nog makkelijk aan kan. "Door de schaalgrootte van die industrie├źn zijn zij in staat betere deals met energiebedrijven af te sluiten dan de glastuinbouw. Ook kunnen zij hun energiekosten gewoon doorrekenen aan hun klanten. Verder hebben hun concurrenten eveneens last van de hoge energieprijzen."

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven