Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico van Ruiten (LTO-Glaskracht):

"Glastuinbouw staat alleen in energiecrisis"

"De glastuinbouw staat alleen in haar klachten bij de overheid en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) over de hoge gasprijs. Anders dan in het verleden krijgt de sector geen bijval van andere bedrijfstakken en consumentenorganisaties." aldus Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland. Van Ruiten deed deze uitspraak tijdens een ledenbijeenkomst van de sectie LTO Glaskracht Zuid-Holland Zuid op dinsdag 7 oktober in Vierpolders.
 
In 2006 deed de glastuinbouw ook al haar beklag bij de NMa over de hoge gasprijs. Toen kon zij daarbij, volgens Van Ruiten, nog op steun rekenen van ondernemersorganisatie FME-CWM (metaal- en technieksector), de Consumentenbond en een kunstmestfabriek. "Die partijen zien in de hoge gasprijs van dit moment echter geen reden om opnieuw in actie te komen."
 
Energiedeskundige Piet Broekharst van het Productschap Tuinbouw (PT) stelt dat de industrie de gasprijs van dit moment nog makkelijk aan kan. "Door de schaalgrootte van die industrie├źn zijn zij in staat betere deals met energiebedrijven af te sluiten dan de glastuinbouw. Ook kunnen zij hun energiekosten gewoon doorrekenen aan hun klanten. Verder hebben hun concurrenten eveneens last van de hoge energieprijzen."

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
Publicatiedatum: