Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bas van der Waal uit Ridderkerk over de kwestie Nieuw-Reijerwaard:

"LTO speelt valse informatie door naar gemeenteraad"

Tholen - LTO Noord IJsselmonde en LTO Noord Glaskracht stellen dat maar liefst 16 tuinders hun bedrijf in Nieuw-Reijerwaard willen voortzetten. "Absolute nonsens", reageert slateler Bas van der Waal. "Voor de 4 bedrijven die willen blijven wordt gekeken naar de mogelijkheden om er een uitzondering voor te maken. Nieuw-Reijerwaard kun je opdelen in 2 stukken en het ene stuk heeft niks met de omvorming van het gebied te maken. LTO telt de hele polder mee en heeft valse informatie doorgespeeld naar de gemeenteraad."


Bas van der Waal

"Aan de andere kant zitten dus 8 telers die wel willen blijven, maar niks met de kwestie te maken hebben. Daarbij heeft LTO 1 bedrijf met 3 vestigingen als 3 bedrijven meegeteld", vertelt Bas. "Van dit gebied zijn er 7 tot 8 tuinders lid van de LTO, maar de LTO doet voor haar leden niets. Ze trekken partij met de actiegroep die dit gebied groen wil houden en daarom ligt de LTO zwaar onder vuur."

Als de gemeenteraad van Ridderkerk donderdagavond vergadert over het voorstel van college van burgemeester en wethouders om de polder Nieuw-Reijerwaardom te vormen van een glastuinbouwgebied in een bedrijfsterrein, is Bas van der Waal van de partij. De openbare bijeenkomst in het gemeentehuis begint om 20.00 uur. De uitkomst staat voor Bas van der Waal al vast. "Het gaat gewoon door. Misschien gaan de scherpe kantjes er een beetje af, maar de meerderheid van de gemeenteraad stemt gewoon voor het meest wijze besluit dat ze kunnen nemen!"