Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassenbouwer Prins past zich bij nieuwbouw aan bij biologisch karakter Poldervaart

Tholen - Vader André en zoon René Poldervaart laten de Prins Groep een nieuwe kas van 3 hectare bouwen aan de Dorpsdijk in Vierpolders. Deze kas gaat gebruikt worden voor de biologisch-dynamische teelt van paprika’s, tomaten en komkommers. Eigenlijk zijn het 3 kassen met ieder twee afzonderlijk bestuurbare afdelingen. De kas wordt gebouwd met een poothoogte van 5 meter. De Prins groep bouwt de kas aflopend omdat de teeltlaag enigszins aflopend is.


André Poldervaart, John van der Marel en René Poldervaart

André is zuinig op de teeltlaag en dat weet John van der Marel van Prins Kassenbouw. Hij heeft opdracht gegeven aan de Prins-medewerkers en onderaannemers om hier rekening mee te houden. Het bodemevenwicht moet zo min mogelijk verstoord worden, om een maximaal productie te kunnen bewerkstelligen. De keuze voor een nieuwe 'Prins-kas' is een bewuste keuze. Poldervaart heeft al ruim 30 jaar goede ervaring met de kassen van de Prins groep.


John van der Marel

De gemeente Brielle heeft een aantal jaren geleden besloten om al het verspreide glasareaal binnen de gemeentegrenzen te clusteren. Daar is één uitzondering voor gemaakt. André kon B&W ervan overtuigen dat een biologisch bedrijf in de buurt van traditionele telers niet praktisch is. Dit is in verband met de ziektedruk. Hij kon zo voor zijn bedrijf een biologische glastuinbouwbestemming krijgen. Samen met zijn zoon heeft hij besloten om een nieuwe kas te plaatsen. René zit nu nog 1 dag in de week op school en hoopt zijn opleiding over twee jaar af te ronden.


Even pauze...

André is blij met het biologisch-dynamische karakter van zijn bedrijf. "Je moet er wel tegen kunnen en dat is niet altijd makkelijk", zegt hij. Hij vertelt dat de luis een keer over zijn schoenen liep als hij in een plantpad stond. "De plant had geen blad meer, maar kwam er toch weer helemaal bovenop". Niet iedereen kan daar mee omgaan en daarom verwacht hij dat het aantal biologisch-dynamische telers niet explosief zal groeien. Biokwekerij Poldervaart regelt de afzet geregeld via Zann Organics, die alle producten naar de Duitse markt verhandelt. Poldervaart is Skal en Demeter gecertificeerd. Dat heeft nogal wat voeten in aarde, maar de telers doen hun uiterste best om het zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Voor meer informatie:
John van der Marel
Prins Kassenbouw
Bovendijk 38
2295 RZ Kwintsheul
Tel: 0174–641400
www.prins-kassenbouw.nl

André Poldervaart
Biokwekerij Poldervaart
Dorpsdijk 40
3237 LC Vierpolders
Mob: 06-21212340
www.biokwekerijpoldervaart.nl