Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Armatuur met lichtjaren voorsprong door vernieuwende techniek

Industria introduceert de Optipar+

Industria Technische Verlichting B.V. introduceert haar nieuwste assimilatie armatuur voor de glastuinbouw: de Optipar+. Vorig jaar tijdens de Horti Fair was er al een prototype te zien, welke nu voor serieproductie gereed is. Een aantal Nederlandse tuinders heeft het vertrouwen al gegeven en de eerste installaties zijn in bedrijf gesteld. Ook lopen er in Noord-Amerika en Oost-Europa inmiddels opstartprojecten met de Optipar+. Door een aantal slimme technische toepassingen legt Industria de basis voor een nieuwe fase in de evolutie van assimilatiebelichting.

Revolutionaire constructie

De Optipar+ is door haar revolutionaire constructie een opvallende verschijning. De armatuur is robuust en duurzaam uitgevoerd en heeft een moderne vormgeving. De Optipar+ bestaat uit drie componenten: de water–en stofafwerende IP65 EVSA behuizing, de reflectorunit, die los van elkaar te halen zijn via de reflectorburg en de kabeldoos met connector. De elektronische voorschakelapparatuur (EVSA) is bovenóp de reflector gemonteerd en is daarmee een innovatieve oplossing om de armatuur zo compact mogelijk te houden. De armatuur is daardoor veel kleiner dan andere armaturen én altijd in balans. Het resultaat hiervan is dat de daglichtonderschepping van de armatuur tot een minimum wordt beperkt.

Open-reflectorsysteem met lampheaters

De constructie is ook in andere opzichten grensverleggend. Door het open-reflectorsysteem met gepatenteerde lampheaters ontstaat er een constante luchtstroom en is de warmte-afgifte ideaal. Hierdoor wordt de rendementsterugval van de reflector, veroorzaakt door verhitting en vervuiling, aanmerkelijk beperkt. Daarnaast zorgen de geïntegreerde koelribben in de behuizing voor een optimale koeling van de elektronica. Het reflectorsysteem en de geïntegreerde koelribben resulteren in een langere levenstuur van zowel de lamp als de elektronica.

Easy Twist Lamphouders

De Optipar+ is voorzien van Easy Twist lamphouders. Dit gepatenteerde systeem maakt het mogelijk om de lamphouders onafhankelijk van elkaar te draaien waardoor, de contactpunten van de lamp altijd contact maken. De reflector kan in één klik verwijderd worden. Hierdoor kan de lamp veilig en snel worden vervangen.

Zuinig in energie

De armatuur maakt gebruik van de Philips GreenVision elektronica. Deze lampen, verkrijgbaar in 1000 Watt, zijn speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk groeilicht per Watt te leveren. Deze elektronica garandeert een laag energieverbruik en houdt daarmee de energiekosten zo laag mogelijk.

Intelligente montagebevestiging

De Optipar+ is voorzien van een intelligente montagebevestiging, bovenop de armatuur. De montagehoogte is middels een speciale ophangbeugel klantspecifiek in te stellen. Met die bevestiging laat de armatuur zich in één beweging veilig en eenvoudig monteren. Deze montagebeugel maakt het ook mogelijk om de armatuur 90˚ horizontaal te roteren. In die gevallen dat een armatuur gedraaid moet worden opgehangen – zoals boven betonpaden en bij de gevel – blijft het lichtbeeld dus optimaal. Doordat de Optipar+ altijd in balans hangt, behoort tijdrovend richten tot verleden tijd.

Voor meer informatie:
René Polak
Industria
Rietbaan 10
2908 LP Capelle a/d IJssel
Tel: 010-2640164
Fax: 010-2640169
www.indal.nl
Publicatiedatum: