Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw produceert 7 miljard kWh elektriciteit in 2007

In de glastuinbouw is 7 miljard kWh elektriciteit geproduceerd in 2007. Dit is ongeveer 60% meer dan in 2006. Deze toename is toe te schrijven aan de zeer sterke groei van de warmtekrachtkoppeling (wkk) in glastuinbouw; in twee jaar tijd is dit verdubbeld. Eind 2007 bedroeg het vermogen van wkk-installaties bijna 2.500 MW. Dat is ruim 10% van het totale vermogen in Nederland. Deze groei heeft te maken met de toegenomen elektriciteitsprijzen in de afgelopen jaren.

Naast de eigen elektriciteitsproductie voor de teelt van gewassen, is de verkoop van elektriciteit daardoor winstgevender geworden. Toch daalde de totale productie door centrales met warmtekrachtkoppeling voor het tweede achtereenvolgende jaar: De afname heeft te maken met de relatief warme jaren 2006 en 2007, waardoor warmtekrachtcentrales minder warmte hoefden te leveren voor bijvoorbeeld stadsverwarming.

Bron: Technisch Weekblad
Publicatiedatum: