Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 oktober gedachtewisseling over actuele dossiers

Nico van Ruiten van LTO Noord Glaskracht bezoekt tuinders Zuid Hollandse Eilanden

In het kader van de najaarstour van het bestuur van LTO Noord Glaskracht bezoekt onze voorzitter op 7 oktober de sectie Zuid Holland Zuid. Deze bestaat uit het gebied van de Zuid-Hollandse Eilanden: Rozenburg, de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, IJsselmonde en het eiland van Dordrecht. Hij brengt dan eerst een bezoek aan enkele glastuinbouwbedrijven in Tinte en Brielle, samen met het bestuur van de sectie. Vanaf 20.00 uur zijn de leden glastuinders welkom in Dorpscentrum De Korstanjerie, Dyckpotingen 10 te Vierpolders voor een gedachtewisseling met de voorzitter over actuele dossiers en belangenbehartiging.

Er is veel aan de hand in de glastuinbouw. Op dit moment spelen natuurlijk de hoge gasprijs en de tegenvallende opbrengsten een grote rol. Allemaal zaken waar LTO Noord Glaskracht veel inzet op pleegt en waar u de voorzitter over aan de tand kunt voelen. Daarnaast is ruimtelijke ordening op de Zuid-Hollandse Eilanden van belang om ervoor te zorgen dat onze ondernemers voldoende ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen. Voor de één is dat bedrijfsvergroting, voor de ander is dat bedrijfsintensivering of omschakeling en voor weer een ander is dat bedrijfsbeëindiging.

Beleidsspecialist Leonie Claessen zal de stand van zaken in de verschillende gebieden en de inzet van onze belangenbehartiging kort toelichten. Daarbij zal met name ook stil worden gestaan bij de positie van verspreid liggend glas. Vervolgens wordt met u van gedachten gewisseld over de mogelijkheid om naar aardwarmte te boren en koude- of warmteopslag in de bodem te realiseren. Dick Hylkema zal toelichten hoe de glastuinbouwbelangenbehartiging binnen LTO Noord Glaskracht is georganiseerd.

Voorafgaand aan de gedachtewisseling houdt de sectie ZHZ vanaf 19.30 uur haar jaarvergadering. Deze begint met een opening door sectievoorzitter Wim Dingemans en een korte terugblik op het voorgaande jaar. Daarna worden een aantal zaken besproken. Opgave per email via: lclaessen@ltonoordglaskracht.nl
 
Publicatiedatum: