Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Glastuinbouw Oostland neemt initiatief

Innovatiecentrum glastuinbouw naast A12

Waar nu het wisselstation van energienetbeheerder Tennet staat, ten noorden van de A12, moet in de toekomst een innovatiecentrum komen voor de glastuinbouw. Dat maakt de initiatiefnemer, het Innovatieplatform Glastuinbouw Oostland, bekend. Het wisselstation verhuist naar een locatie ten zuiden van de A12. "Op de vrijgekomen plek moet een aansprekend gebouw komen, vergelijkbaar met het Bouwhuis in Zoetermeer. Het moet een internationale ontmoetingsplek worden voor de glastuinbouw, waar mensen ervaringen kunnen uitwisselen.''

Aan het woord is Bart Gijsbers, accountmanager glastuinbouw en internationalisering van de gemeente Lansingerland. "De bouw kan pas beginnen als het wisselstation is verplaatst. Dat zal in de loop van 2010 gebeuren.'' In het ontmoetingscentrum komt ook een hotel, waar de internationale gasten uit bijvoorbeeld China of India kunnen verblijven. Tevens is er ruimte voor bedrijven om zich in het pand te vestigen. De financiƫn van het project zijn nog niet rond. Gijsbers: "We zitten nu in de planningsfase. Het zal een samenwerking worden tussen het bedrijfsleven en de overheid.'' Het proefstation van de Universiteit Wageningen, ten zuiden van de A12 in Bleiswijk, wordt uitgebreid en zal tot het nabijgelegen innovatiecomplex gaan behoren.
Publicatiedatum: