Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sluitkoolras Sting geschikt voor lange bewaring Sluitkool

Sluitkoolrassen Kilazol en Kilaton zijn knolvoettolerant

Op percelen waar naar verwachting een hoge knolvoetdruk is, kunnen de sluitkoolrassen Kilazol en Kilaton van Syngenta goed presteren. Deze twee rassen zijn namelijk hoog tolerant tegen knolvoet. Deze twee rassen zijn een sterke troef en een belangrijke aanwinst in het rassenaanbod voor de teelt van sluitkool, aldus Arie Rietveld van Syngenta.



De Kilazol is een snelgroeiende witte kool en geeft een goede kwaliteit. Deze kool is voor de consument is geschikt voor in de keuken, omdat de kool vrij zacht is van structuur en zich makkelijk laat verwerken. De Kilaton kan grover worden geteeld en is geschikt voor de sortering 36-ers bij een plantgetal van 40.000 kolen per hectare. Kilaton is goed te bewaren en geeft een hoog rendement uit de bewaarbox dankzij het hoge soortelijke gewicht van de kool.

Het nieuwe witte kool ras Sting van Nickerson Zwaan valt op door zijn mooie gladde buitenkant. Ook in het sluitkoolplatform komt hij tot nu toe goed naar voren. Frans van der Ploeg, gewasspecialist bij Nickerson Zwaan, verwacht veel van dit nieuwe ras. Het ras Sting heeft 145 groeidagen en is geschikt voor de sortering 36-ers. Het gewas is sterk tegen trips en mycosphaerella. De kool heeft een goede sluiting en schoont makkelijk. De inwendige kwaliteit is goed en daarom geschikt voor de lange bewaring. De firma A.S. De Boer & Zn. in ‘t Veld heeft goede teeltresultaten met dit nieuwe ras. De Sting was mooi rond van vorm en een had een hoog soortelijk gewicht. De bewaareigenschappen zijn uitstekend; zelfs tot juni was de kool goed te bewaren en vroeg deze weinig arbeid in het schonen.

Bron: Kees Zuidgeest, LTO Groeiservice
Publicatiedatum: