Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer zekerheid met feromonen van Koppert

Weinigen weten het en daarom is het goed dat wij het u onder de aandacht brengen: Koppert levert de glastuinbouw een groot aantal feromonen. Met behulp van deze specifieke lokstoffen kunt u plaaginsecten detecteren. Dat maakt het mogelijk tijdig en gerichter een bestrijding in te zetten. Voor een flink aantal plagen hebben wij een feromoon beschikbaar. Vooral de feromonen tegen vlinders zijn al een aantal jaren bekend. Maar ook bijvoorbeeld de wolluis (Planococcus citri) en een kever in dadelpalmen (Rhynchophorus ferrugineus) kunnen met feromonen worden opgespoord.



Feromonen voegen, kort gezegd, een (extra) zekerheid toe aan uw detectiesystemen, en dat in twee opzichten. Enerzijds ontdekt u het wanneer een plaaginsect in uw gewas aanwezig is. Anderzijds kunt u bij gebruik van feromonen het omgekeerde óók te weten komen, namelijk dat een bepaald plaaginsect niet aanwezig is en er dus geen reden voor ongerustheid hoeft te zijn.

De allerbeste kwaliteit

Koppert levert feromonen die door Pherobank zijn geproduceerd. Dit bedrijf is een business unit van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) en u kunt dan ook op de allerbeste kwaliteit rekenen. Feromonen zijn inmiddels zo succesvol dat wij eraan werken om op korte termijn permanent de meest gebruikte feromonen op voorraad te hebben. Wilt u meer weten over het gebruik van feromonen, neemt u dan contact op met uw consultant van uw distributeur of van Koppert. Hij of zij vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Bron: Koppert Biological Systems
Publicatiedatum: