Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kris Groen van Proefcentrum Hoogstraten

"Emperador onderstam van de toekomst"

Volgens Proefcentrum Hoogstraten is tot 6% productieverhoging mogelijk door een juiste keuze van onderstam. Onderzoekers voeren in Meerle dan ook al meerdere jaren onderstammenproeven uit in de tomatenteelt. In het Proeftuinnieuws van 11 april 2008 werden de resultaten over de jaren 2003 tot 2007 gepubliceerd. Kris Goen: "Momenteel wordt als standaardonderstam vooral Maxifort gebruikt in de tomatenteelt. Daarnaast dient zich een aantal interessante alternatieven aan die zeker de moeite waard zijn om verder te volgen. Aangezien het effect van een onderstam het duidelijkst naar voren komt bij extreme weersomstandigheden, is het belangrijk om de resultaten ervan over meerdere jaren te evalueren."

Emperador zou wel eens de onderstam van de toekomst kunnen worden. Emperador is een onderstam die een zeer geslaagde combinatie maakt van enerzijds voldoende groeikracht en anderzijds voldoende generativiteit. In 2006 werd dit ras voor de eerste maal in proef opgenomen en doorstond het de extreme zomer met glans. Het gewas ziet er niet sterker uit dan dat van Maxifort, maar qua productie kan Emperador in
de zomerperiode en het najaar een groot verschil maken. Dit is een onderstam die zowel in het voorjaar net iets generatiever is dan Maxifort, als voldoende generatief en sterk is om een warme zomer te doorstaan en er lang in het najaar mee door te telen."

Bron: Seeds & Services Onderstammen, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: