Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elanto RZ geroemd om smaak

Een teler vertelde dat zijn afnemer in dozen met een kwaliteitslabel alleen nog maar Elanto RZ-tomaten wilde zien. Het is duidelijk: smaak blijft belangrijk in de losse tomaat. Vandaar dat een keuze voor Elanto begrijpelijk is. De smaak en kwaliteit van de vruchten is vrijwel altijd super, onafhankelijk van de gewasstand.



Smaak en kwaliteit staan bij de meeste Elanto-telers voorop. Hoewel het een prettig ras is om te telen, komt er wel wat vakmanschap bij kijken. In het voorjaar is het gewas niet de makkelijkste. We horen veelal dat een klein bladrandje dan onvermijdelijk lijkt. Onder andere bij weersovergangen. Gelukkig is dit ras niet supergevoelig voor Botrytis. En dat bespaart grotere problemen.



Productie

Ook qua productie kan Elanto met de top mee. Per tros worden gemiddeld zo’n 8 vruchten aangemaakt die, afhankelijk van de teeltwijze, op een vruchtgewicht van tussen de 90 en 105 gram uitkomen. Door de sterk generatieve groei van Elanto groeien de trospuntjes goed uit. In de houdbaarheidsproeven komt Elanto ook erg goed naar voren door zijn dieprode glans. Neem daarbij de goede smaak, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom een kwaliteitsbewuste consument
in de winkel voor een glanzende Elanto-tomaat kies.

Bron: Seeds & Services Tomaat, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: